Köyliönjärvi, kuva Studio Jaakko Ojala

Seksuaalineuvontaa seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä

Seksuaalineuvonta on tavoitteellista ja ammatillista ihmisen seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien asioiden ja ongelmien käsittelyä vuorovaikutussuhteessa keskustellen.

Seksuaalineuvonta sisältää yleensä 2–5 tapaamiskertaa ja on ehdottoman luottamuksellista. Seksuaalineuvontaan voi tulla yksin tai parin kanssa.

Tyypillisiä seksuaalineuvontatilanteita ovat mm. seksuaalinen haluttomuus, tunteiden ilmaisun, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmat, itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvät pulmat, eri elämäntilanteisiin liittyvät seksuaalielämän haasteet, kuten pienten lasten perheet ja ikääntyminen sekä sairauksien, toimenpiteiden, vammautumisen ja lääkitysten vaikutukset seksuaalisuuteen ja seksielämään.

Oikea-aikainen seksuaalineuvonta ehkäisee seksuaaliongelmien pitkittymistä ja vaikeutumista parantaen elämänlaatua. Seksuaalineuvonnan keskeisiä elementtejä ovat ihmisen seksuaalisuuden hyväksyminen eli luvan antaminen sekä rajatun tiedon antaminen. (THL 2011)

Vahvuuksiani ja erityisiä mielenkiinnon aiheitani ovat parisuhteen seksuaalisuus, haluttomuus sekä halujen eriparisuus, mutta muutkin aiheet ovat minulle tuttuja ja kiinnostavia.